February 24, 2020

MAREUNROL’S, Latvija

Mārīte Mastiņa-Pēterkopa un Rolands Pēterkops

Izveidots 2006. gadā, MAREUNROL’S ir starptautiski pamanītākais latviešu modes zīmols. Tā dibinātāji ir modes dizaineri Mārīte Mastiņa – Pēterkopa un  Rolands Pēterkops. MAREUNROL’S  darbojas dažādās mākslas jomās – veido modes kolekcijas, piedalās vīriešu modes nedēļās Parīzē, rada scenogrāfijas, modes instalācijas un modes īsfilmas, kā arī skatuves tērpus opera izrādēm Latvijā – Jevgeņijs Oņegins, Rienci, Triumfs un sakāve, Mihails un Mihails spēlē šahu, Makbets , baleta izrādei Hamlets. Āzemēs – Salome  Marijas teātrī Sanktpēterburgā un Jevgeņijs Oņegins Mihaila teātrī Sanktpēterburgā. Piedalījies daudzos starptautiskos konkursos un festivālos, biennālēs un grupas izstādēs ārpus Latvijas – 12. Prāgas kvadrinnālē, ceļojošajā izstādē “ARRRGH! Monsters in Fashion” Benaki muzejā Atēnās un “La Gaîté Lyrique” Parīzē u.c.2009. gadā duets ieguva divas galvenās balvas 24. Starptautiskajā Jēras modes un fotogrāfijas festivālā Francijā (24th International Hyeres Fashion and Photography Festival) Francijā.
Savukārt 2016. gadā MAREUNROL’S tika izvirzīti starp desmit Eiropas nominantiem prestižajai starptautiskajai “Woolmark” balvai vīriešu modes kategorijā.
Mākslas un kultūras portāla “Arterritrory.com” direktore Una Meistere :” Modes dizaineru MAREUNROL’S kolekcijas ir prāta un , iztēles un sajūtu konstrukcijas, kas kā jūtīgas antenas uztver sava laika vibrācijas, dekonstruē tās, izvelk esenci un vizualizē universālā modes valodā. Mākslinieki uzdod jautājumus, paģērē  iedziļināšanos, eksperimentē ar pieņēmumiem, priekšstatiem un materialitāti. Viņu tērpu kolekcijas ir kontemplācijas telpa un reizē krustceles, kur satiekas mūzika, māksla, literatūra, kino, dzīve, sapņi, materiālā un pārlaicīgā pasaule. Tie ir kā saveida iztēles spārni, kas pārvar racionalitātes gravitāciju un ļauj nokļūt neredzamības un spontanitātes teritorijā, kā arī saskatīt to, kas citādi paliek nepamanīts.”

www.mareunrols.com
https://snack-mareunrols.myshopify.com/

2013. gadā izdevniecības “Phaidon” almanahs “Pattern” ierindojis MAREUNROL’S starp simt mūsdienu īpašākajiem jaunajiem dizaineriem. Dzīves stila žurnāls “Wallpaper” savam nākotnes modei veltītā speciālizlaiduma vākam izvēlējās tieši MAREUNROL’S.